Smykkepleje

Sådan passer du godt på dine smykker

Dine smykker kan sagtens holde til at blive brugt, men i brug vil alle smykker med tiden slides og miste deres glans.

Passer du godt på dem kan du forlænge deres levetid betragteligt.

Hos Hapeli fremstilles udelukkende ægte smykker i guld og sølv. Smykkerne kan være sat med smykke- og ædelsten eller perler. Selv smykker af de bedste materialer har dog brug for god pleje for at blive ved med at funkle og skinne.

Her får du lidt gode råd til at passe godt på dine guld og sølv smykker

 • Undgå slid og skader. Tag dine smykker af i forbindelse med madlavning, rengøring, havearbejde, sport og lignende fysiske aktiviteter.
 • Undgå at få kemikalier og eksempelvis solcreme og snavs på dine smykker. Især perler og perlesnore er modtagelige. Snavs og sand kan sætte sig i fatninger og kan ridse dine smykker.
 • Undgå at især sølvsmykker anløber ved at opbevare dine smykker et sikkert, blødt og lufttæt sted, f.eks. i en stofpose, en æske eller et smykkeskrin. (Det kan ikke undgås at sølvsmykker med tiden anløber/oxideres, men det kan udsættes og begrænses med den rette opbevaring og pleje).
 • Undgå at banke smykkerne mod hårde overflader.
 • Undgå kontakt med meget høj varme.
 • Hvis dine smykker har mistet sin glans, kan du få dem flotte og skinnende igen med den rigtige behandling. Brug kun plejeprodukter der er beregnet til den type smykke du ønsker at rengøre eller pudse op igen.
 • Få dine smykker efterset en gang om året.
I tvivl om størrelse eller længde på ring, armbånd og halskæder?

halskæder

Størrelsesguide og hvordan du måler

Længden på en halskæde måles fra og med låsen til øsknet i den anden ende, det vil sige hele længden af kæden. Afhængigt af form og figur kan det variere lidt hvor langt kæden når ned på kroppen. Billedet her kan give dig en fornemmelse af halskædelængderne, men du finder bedst frem til den ønskede længde ved at bruge et målebånd. Mål med målebåndet rundt om nakken/halsen og ned. Find ud af hvor du gerne vil have at halskæden skal sidde, og noter målet. Du kan også benytte en snor, klippe den til i længden og derefter måle den.

Hapeli har halskæder i mange længder, men finder du ikke lige den længde kæde du søger, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Jeg kan fremstille den længde du ønsker i de fleste typer af kæder.

fingerringe

Ringstørrelsen afhænger af flere ting
 • Hvilken finger du vil bære ringen på
 • Hvilken hånd du vil bære ringen på, da der kan være forskel på højre og venstre hånd.
 • Hvor bred ringen er. Jo bredere ring, jo større skal ringen være. Gå en størrelse op ved brede ringe (mere end 4-5 mm) og ved meget brede ringe gå to størrelser op.
 • Tag i betragtning at dine fingre kan hæve en smule når det er varmt – Er du i tvivl, så gå en størrelse op. En ring som er bare en anelse for lille kan føles meget ubehagelig at have på.
 • Ringstørrelsen er den indvendige omkreds, som svarer til at du måler rundt om din finger. Hvis du måler på en ring for at finde din størrelse, så er det hullet i ringen du skal måle. På illustrationen her kan du se hvilken ringstørrelse diameteren i hullet svarer til.

Armbånd

Størrelsesguide til armbånd

Når du skal finde den rigtige størrelse i armring og armbånd, er du nødt til at måle omkredsen på dit håndled.

 • En lukket armring skal være så stor at du kan klemme den over hånden.
 • En åben armring skal have en åbning der ca. svarer til ”højden” på dit håndled (mål lidt stramt på den korte led).
 • Armbånd med lås skal have omkredsen af dit håndled + lidt til bevægelse.

Det er forskelligt fra person til person hvor løst eller fast man ønsker et armbånd skal sidde på håndleddet, men det må ikke være så stort at det kan glide af hånden eller kommer i vejen når man arbejder, og omvendt må det ikke være så stramt at det føles ubehageligt eller lukker for blodtilførslen til hånden. Mål evt. med en snor så du får en fornemmelse af hvor meget bevægelsesfrihed du ønsker.

Er armbåndet lavet med store perler, skal der beregnes ekstra bevægelsesfrihed svarende til ca. en af perlernes diameter.

Hapeli laver armbånd i de mest almindelige størrelser men fremstiller gerne armbånd og armringe på specialmål. Kontakt mig og fortæl hvad det er du ønsker dig – så gør jeg alt hvad jeg kan, for at hjælpe.

På illustrationen her kan du se målangivelser på de mest almindelige størrelser. Målene vil altid være opgivet på den enkelte vare.

Du er også hjertelig velkommen til at kontakte mig, hvis du er i tvivl om størrelser eller andet vedrørende et smykke, jeg yder meget gerne råd og vejledning.